Toeps en Olga checken de park

Twee weken geleden sprak ik op een zondagochtend af met Olga (mijn parttime marketing-medewerker) in Shinjuku Gyoen, het nationale park in het bruisende centrum van Tokio. Het was nog vroeg, maar al behoorlijk warm. De zomer in Tokio tikt regelmatig de 36 graden aan, en daarbovenop is de lucht ook nog vochtig, wat het allemaal nog klammer doet aanvoelen. Deze ochtend stond er een briesje, wat goed was voor de warmtebeleving, maar ook gelijk als test kon dienen voor de microfoon die we wilden testen.

Ik had pas een nieuw setje draadloze microfoons gekocht, de Godox WEC Kit2 (geen spon of zo, maar er zijn vast mensen benieuwd), omdat we er tijdens het filmen van de room tours achterkwamen dat dat wel handig zou zijn. Met nog een week te gaan voordat Charlotte naar Japan kwam om samen met mij een heleboel content te schieten, besloot ik ze eens te testen. Olga wilde toch al maanden een Q&A opnemen dus dat kwam goed uit. We waren nog wel zo dom om Olga geen mic op te spelden, omdat we aanvankelijk dachten haar audio niet te gebruiken, maar ach hè… Het was niet voor niks een test.

Naast deze set had ik ook een 50mm cameralens besteld. Deze had ik al eerder, dus ik wist hoe ‘ie werkte, maar ook deze kon direct meetesten.

De microfoon werkte verder uitstekend (al kwam ik er een week later met Charlotte achter dat het wel belangrijk is dat het snoertje van de camera naar de zender erbovenop er goed in zit…) en de lens ook, dus tadaa, hier is onze Q&A, over het uitgeven van (audio)boeken, stomme comments op internet, mijn Japans, het starten van een onderneming en het verhaal van hoe de kapper mijn haar ineens oranje kleurde.

Omdat we toch bezig waren, schoten we ook nog wat foto’s. Daarna namen we een pauze bij de bijzondere Starbucks in het park – hier vind je ‘m op Google Maps. Let wel op: Deze Starbucks zit in het park, dus als je erheen wil moet je ook entree voor het park betalen. Maar dat is sowieso wel de moeite waard.

Hallo, het is je favoriete auteur!
Kun je zien dat ik smelt van de hitte?
Hallo Olga!
Wie is er fan van Starbucks?

En als je nu denkt: Checken de park? De park? Sorry, dat is een meme uit 2002 die vrijwel niemand nog snapt, maar eh. Als ik er zelf maar om kan lachen, of zo.

Abonneer je op mijn blog en mis nooit meer een post!

Als je je abonneert, krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuwe blog heb gepost. Hendig! (PS: Check eventueel je spambox om je abonnement te bevestigen.)